Voor wie

Mijn praktijk staat open voor iedereen: jong en oud, man en vrouw. De mensen die bij mij komen hebben heel verschillende vragen.

Misschien heb je fysieke pijn en vraagt die pijn aandacht, zeurt soms letterlijk aan je hoofd, terwijl jij vindt dat die pijn weg moet. Massagetherapie en cranio kunnen zicht geven op de achtergrond van je pijn.

Misschien zit je iets dwars, heb je het gevoel dat je jezelf in de weg zit. Je hebt er al over gepraat, je snapt het en toch gaan je gedachten in cirkels. Het gevoel dat je in je hoofd leeft, kan soms de behoefte creeëren om meer in contact met je lijf te komen.

Voor senioren kan massage bijdragen aan hun welbevinden. In verschillende vormen kan massage helpen om het lichaam zo lang mogelijk optimaal te laten functioneren, de zintuigen wakker en de geest helder te houden. Aanraken is gehoord, gezien en gevoeld worden. Het gevoel gewenst te zijn, is voor senioren misschien nog wel belangrijker dan voor iemand die jonger is. Zonder aanraking kun je je geïsoleerd voelen. Wanneer je ouder wordt, kom je vaker letterlijk alleen te staan.

Er is vertrouwen, ruimte en steun nodig om op de massagetafel te gaan liggen om jezelf te verkennen en mogelijk te veranderen en juist dat wil ik bieden; veilige handen om in rust te voelen, te verkennen en zo jouw onbegrensde ruimte te ervaren.

Preventie en zelfzorg

Je hoeft geen klachten te hebben voor een behandeling. Een massage- of craniosessie is een manier om voor jezelf te zorgen, een vorm van preventie zodat je jouw balans blijft voelen tussen inspanning en ontspanning. Massage helpt om je voeten en je basis te voelen terwijl je hoofd ook actief is. Een aandachtsmoment voor jezelf.

massagetherapie

Welkom ben je; om je geschrokken lijf door aandacht gerust te stellen zodat spanning, angst en onzekerheid losser worden er ademruimte komt en jij opgelucht weer op staat om verder te gaan.

O N D E R  J E  H U I D

ergens, diep onder je huid
daar ligt gevoel verborgen
het is de tijdlijn van je ziel
daar schuilen angst en zorgen

daar ligt een tijd die jaren terug
een dwaalspoor achterliet
het is een filter om je hart
daar ligt gestold verdriet

en op ’t punt dat het je raakt
lijkt het weer te bewegen
daar waar het oud zeer in je lijf
gestalte heeft gekregen

het grijpt je aan, verschiet van kleur
– een ongenode gast
het borrelt op vanuit het niets
en heeft je zo verrast

ergens, diep onder je huid
zal een geluid aanzwellen
het wil door jou worden gehoord
het wil je wat vertellen:

dat wat je vroeger vreesde
– als vijand afgedaan
en wat destijds de waarheid was
lijkt niet meer te bestaan

de echo´s van ´t verleden
weerklinken in je hoofd
ze hebben je ooit stil gelegd
ze hebben je verdoofd

maar nu zijn ze je metgezel
als je ze goed verstaat
als je ze in de ogen kijkt
als je weer openstaat

ergens, diep onder je huid
laat het verhaal zich lezen:
daar ligt de wond die ooit ontstond
maar nu graag wil genezen

© Tanja Helderman