Over mij

Mijn naam is Yvonne de Gier-Jongejan. In 2003 ben ik in aanraking gekomen met holistische massagetherapie. Wat me toen heeft gegrepen en me nog steeds raakt, is de wijsheid van het lichaam. Elk lichaam is eerlijk en vertelt zijn of haar eigen verhaal. Wat me blijft verrassen, is de beweging en verandering die er altijd is.

In 2009 heb ik mijn opleiding als massagetherapeut aan de Academie Holos afgerond. In 2012 heb ik het diploma medische basiskennis behaald en kort daarna heb ik de opleiding gevolgd voor Massage bij Kanker. Dit zorgt voor een veilige basis en is behulpzaam in de communicatie met reguliere zorgverleners.

Daarna kwam als vanzelfsprekend cranio op mijn weg. Ik heb gekozen voor de 4 jarige HBO opleiding tot cranio sacraal therapeut bij de Peirsman Cranio Sacraal Academie en deze heb ik in 2022 afgerond.

Met plezier maak ik deel uit van het Collectief Massagetherapeuten in en om Amersfoort. Samen willen we de kracht van massagetherapie voelbaar maken. Bijscholen, studeren, verdiepen en me laten inspireren door anderen vind ik fijn en is voor mij essentieel om mijn vak met passie en voldoening uit te oefenen.

Ik ben werkzaam in mijn praktijk aan huis in Hoevelaken en daarnaast werk ik parttime als lichaamsgericht therapeut bij Koninklijke Visio-Expertisecentrum voor slechtzienden en blinden.

De holistische visie van waaruit ik werk

Een klacht, ongemak of onderbuikgevoel wijst voor mij naar iets dat bewust wil worden gevoeld. Zo kan duidelijk worden waar de klacht mee te maken heeft of waar het gevoel aan raakt. Hiermee zet je verandering in gang. Een sessie is daarom niet altijd direct gericht op het bestrijden van spanning of ongemak. Het belangrijkste doel van een therapeutische sessie is: voelen wat er is en daarmee kunnen zijn.

Ik zie ieder mens als een uniek geheel van lichaam en geest; onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je bent niet alleen je fysieke lichaam, je hebt ook gedachten, gevoelens, emoties, ideeën en die beïnvloeden elkaar. Je geest uit zich in gedachten, gevoelens en via je lichaam (bijvoorbeeld door fysieke klachten) en ook door hoe jij de dingen doet.

Door aanraking kun je je lichaam “verstaan”. Ik als lichaamsgericht therapeut kan dit proces begeleiden.

Tegelijk leef je in een groter geheel en word je gevormd door wat je ‘van huis uit’ meekrijgt en door wie en wat je op jouw pad tegenkomt. Jouw reactie op wat je beleeft, laat z’n indrukken na in je lijf, in hoe je je beweegt, in hoe je in het leven staat. Dit is jouw levens- en lichaamshouding. Als die houding niet meer past, gaat het wringen, merk je gevoeligheden, spanning en ongemak. Het is de moeite waard om hier aandacht aan te geven met behulp van massagetherapie of cranio zodat er een gezonde aanpassing kan komen. Hiervoor ben je welkom bij mij in de praktijk.

Yvonne de Gier

Aanraken laat voelen wat is